כל היתרונות של פרגולות מעץ

במדינה שמספר שעות השמש השנתיות שלה הוא מהגבוהים בעולם פתרונות הצללה הם מוצר מתבקש ומבוקש. מבין כל הפתרונות מתבלטת האופציה של הפרגולה – ובאופן לא מפתיע יש אפילו רפורמה משמעותית בתקנות התכנון והבנייה שזכתה לשם "רפורמת הפרגולות" (שורת תיקונים שעברה בתקופה שבה גדעון סער היה שר הפנים, ושבזכותה ניתן להקים פרגולות בתנאים מסוימים ללא היתר). ישנם שני סוגים עיקריים של פרגולה, מעץ ומאלומיניום, כשהכוונה היא כמובן לשלד מתקן ההצללה – והבחירה המומלצת היא פרגולות העץ.

אסתטיות מנצחת

אלומיניום אמנם מתאפיין בקווים נקיים ומעוצבים, ובהתאם אפשר למצוא אותו בלא מעט מקומות בדירות ובמשרדים, אבל אין מי שיחלוק על הקביעה לפיה עץ הוא חומר הגלם האסתטי ביותר שיש. לעץ – בין אם מדובר באורן הקלאסי, באשוח, בעץ הארז או באיפאה הטרופי – יש מראה כובש. למעשה אפשר לומר שיש לו אישיות של ממש, ובהתאם פרגולות מעץ מתאפיינות בחזות ייחודית ומרשימה מאוד.

אנרגיות נכונות

המטרה של הקמת פרגולה, מעץ או מאלומיניום, היא ליצור מרחב שאפשר לבלות בו בנעימים – על גג, בחצר, במרפסת וגם במרחב הציבורי. עץ מטבעו מייצר אנרגיות של חיבור לסביבה, הרמוניה עם הטבע, שורשיות, רוך ואפילו רומנטיקה. במקביל פרגולות מעץ משדרות גם חוסן ועמידות, כך שהתוצאה היא תמיד מרחב שכיף לשהות בו.

העמידות של פרגולות מעץ

אמנם פרגולות מעץ נחשבות לפחות עמידות בהשוואה לאלה העשויות אלומיניום, אבל חשוב להדגיש שעם תחזוקה נכונה הן יספקו את הצל הדרוש ואת הנחת המרבית במשך שנים רבות. למעשה גם אין צורך בתחזוקה יוצאת דופן פרט לשימון קורות העץ כך שהן יהיו מוגנות בפני פגעי מזג האוויר וחרקים שעלולים להיות מזיקים.

הסוגים השונים של הפרגולות

לאחר הבחירה בעץ כחומר הגלם לפרגולה, נדרשת עוד החלטה חשובה – אם לבחור בפרגולה עומדת או תלויה. הפרגולות התלויות מעוגנות אל קיר סמוך ואילו אלה העומדות נשענות על 4 עמודים. הסוג הראשון מתאים למקומות שבהם השטח מצומצם יחסית ובנוסף מייצר בדרך כלל מראה אוורירי יותר. מצד שני לא בכל מקום ניתן ליישם את הקונספט הזה. פרגולות על עמודים פשוטות יותר להתקנה. בכל מקרה חשוב להפקיד את מלאכת התכנון והמימוש בידיים מקצועיות ומנוסות.