המילה הזו – "איכות", מילה שמתלווה למוצרים רבים, אך הפכה למעין משהו מיסטי, משהו מסתורי, שכן הרבה פעמים אין לנו איך למדוד אותה. כיצד נזהה מערכות ישיבה איכותיות, ברמה גבוהה? מהם המדדים המאפשרים לנו לגשת לספה או לכורסה ולומר בביטחון כי זוהי ספה איכותית?
החשש לעשות בחירה שגויה, בעיקר במוצרים כמו מערכות סלון וישיבה, אותן אנו קונים כדי להשתמש לאורך שנים, מוצדק לגמרי. אינספור חנויות, אינספור אפשרויות לרכישה, והכול נראה טוב. אז איך בכל זאת בוחרים?
ככה בוחרים מערכות ישיבה:
- יושבים – כן, תשבו, ובהגזמה. אחת הטעויות שצרכנים רבים מדי עושים כשהם קונים מוצר שאמור לשמש אותם לשנים היא בחירה לפי המראה החיצוני, בתקווה שיהיה גם נוח. אל תתפשרו בצורה זו. נכון, המראה החיצוני של מערכת הישיבה שלכם חייב להיות אטרקטיבי בעיניכם, על זה אין וויכוח, אבל הנוחות היא מספר אחד, ואתם חייבים לשבת על הספה או הכורסא שנראית לכם, ובמשך זמן רב.
- שואלים – שאלות ישירות, התובעות תשובות ישירות – מהו החומר ממנו עשויה מערכת ישיבה זו? עור? בד? עור סינטטי? האם יש אחריות? האם יש חלקים זזים כמו בכורסא נפתחת? ואם כן מה האחריות? במילים אחרות, וודאו שיש גב למוצר, שהוא לא פשוט ספה שנזרקת לשוק ובזה זה נגמר.
ספות פונקציונאליות למי שחושב קדימה
מערכות ישיבה, וספות בכלל, זה דבר שקונים עם צפי לעתיד, בידיעה שהספה הזו תשרת אותנו במשך שנים רבות. ההמלצה במוצרים שכאלו היא כמובן לחשוב קדימה, להבין את הצרכים שלכם, ולדמיין את הצרכים העתידיים שלכם לפי התוכניות שלכם לחיים.
זוג המתכנן להביא ילדים לעולם בקרוב יעשה החלטה נבונה אם יכלול את העובדה הזו במערך השיקולים שלו לפני שהם רוכשים מערכת ישיבה. אותו הדבר כשמדובר באדם או משפחה שמתכננים להגר בעוד שנתיים שלוש, או שיודעים שהם מארחים הרבה ואולי יצטרכו ספה נפתחת בעתיד הקרוב. במילים אחרות, מערכת הישיבה שלכם יכולה להיות פונקציה מרכזית בנוחות שלכם לא רק כשאתם חוזרים הביתה מיום עבודה, וכדאי להתייחס לקריטריונים אלו כדי לקבל הכי הרבה מהספות שלכם.