זה נכון שהצורך למצוא מחסן לאחסון תכולת דירה הוא לא דבר שקורה לאותו האדם הרבה פעמים בחיים. לרוב הישראלי הממוצע יצטרך לאחסן את תכולת הדירה שלו בין פעמיים לשלוש, ב"מעברים הגדולים" בחיים. מדובר במקרים ספציפיים מאוד, ואם אתם כבר מחפשים פתרון אחסון לתכולת הדירה שלכם, אז טוב מאוד שאתם קוראים את השורות הללו.
בפסקאות הבאות אנו נחלוק אתכם את התובנות הבסיסיות לגבי אחסון תכולת דירה, תובנות אשר התהוו להן לאחר שנים בתחום, וזאת כדי לאפשר לכם לבחור בנחת ובביטחון מלא את המחסן וספק השירות שיתן לכם את השירות הטוב ביותר, ואת הביטחון הגדול ביותר במהלך תקופת האחסנה – מהאיסוף, ועד לקבלת תכולת הדירה שלכם בחזרה בתום התקופה.
חובה: ביטוח, זמינות, ובדיקה יסודית!
- ביטוח – "יהיה בסדר" זה לא משפט אתם רוצים לשמוע מאיש מקצוע כשאתם שואלים אותו על ביטוח. נכון, זה משפט ישראלי קלאסי, כל-כך ישראלי, שיש סביבו תורה שלמה, הכוללת את "סמוך עלי", ואת "מה אתה דואג". אז לא, אל תסכימו להתפשר, ותדרשו לוודא כי החפצים שלכם מכוסים בביטוח מלא – הן לגניבה והן לנזקים במחסן.
- זמינות – כמו הקריטריון הקודם שהיה מורכב משני סעיפים (ביטוח ואבטחה), גם הזמינות מורכבת משני סעיפים – הזמינות לענות לכם על הצורך בתאריך הנוח לכם, והזמינות מבחינת הגמישות בתאריך הוצאת הציוד. שינויים מתרחשים בחיים, ולפעמים חשבנו שנאחסן לשנתיים ומסתבר שאחרי 5 חודשים אנו צריכים את תכולת הדירה בחזרה. דברים כאלו צריכים להילקח בחשבון, ובצורה הוגנת על ידי ספק השירות.
מה לגבי הבדיקה היסודית?
אין קל יותר ונעים יותר מאשר לשחרר את החפצים לידי המובילים ולדעת שהם בדרך למקום מבטחים. אבל האמת היא שלפני שאתם נותנים את כל הריהוט והציוד שלכם למישהו, אולי כדאי לבדוק את המחסן בעצמכם. חשוב לבקש לראות את תעודת הביטוח או עדות שהיא קיימת, ולהתעניין האם בעל הבית עשה ריסוס והדברה לאחרונה, ובאיזו תדירות זה נעשה.
בנוסף כדאי לברר האם למישהו חוץ מכם יהיה גישה לאותו מחסן לאחסון תכולת דירה, או שאתם מקבלים שטח תחום משלכם.